Kredietinformatiebureaus creëren een betrouwbaar handelsklimaat

Kredietinformatiebureaus creëren een betrouwbaar handelsklimaat voor bedrijven en consumenten

Kredietinformatiebureaus die lid zijn van de VKI, vervullen al meer dan 40 jaar een maatschappelijke functie. Kredietinformatie draagt bij aan het voorkomen van overkreditering en problematische schulden en dient als basis voor betrouwbaar (online) handelen. In hun privacystatement zetten de VKI leden uiteen welke (bron)informatie kredietinformatiebureaus verzamelen en voor wie, hoe deze informatie wordt gebruikt en hoe beslissingen op basis van kredietinformatie tot stand komen.

Schulden zijn afschuwelijk om in te komen.

Zowel de verkrijging van de (bron)data als de verwerking van de gegevens gebeurt in overeenstemming met de geldende wetgeving en de privacyregels. De leden van de VKI waarborgen dat (1) informatie correct is, (2) fundamentele rechten van consumenten worden nageleefd, (3) verzoeken van consumenten tot inzage in hun gegevens correct worden afgehandeld en (4) foutieve informatie wordt hersteld.